AirborneArnhem.nl : Het Willem Tiemens Archief AA  ·  Home  ·  Over

Het Willem Tiemens Archief

Willem Tiemens (23 maart 1944 - 25 januari 2005)

Willem Tiemens heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het gebeuren rond de slag om Arnhem. Er is veel van zijn hand verschenen wat hij later heeft gebundeld en uitgebracht via zijn website tiemens.info. Deze is helaas niet meer bereikbaar. Gelukkig heb ik kort na zijn overlijden een kopie van zijn website zeker gesteld, ik vond de informatie dermate interessant en zijn schrijven dermate voortreffelijk en grondig dat het ook na zijn dood behouden dient te blijven. Hij hoopte ons met het bereikbaar maken van deze histories een plezier te doen, veel plezier gewenst dan ook met het lezen!

Ten behoeve van vertaling heb ik rechtsboven een widget geplaatst van google translate, daarmee kunt u de teksten in andere talen lezen. De vertaling is niet goed maar toereikend.

Volgens het Gelders Archief: W.H. (Willem) Tiemens (23 maart 1944- 25 januari 2005) volgde na zijn opleiding tot officier-vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht een aantal studies op het gebied van makelaardij en verzekeringen, gevolgd door een bedrijfsjuridische studie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Na enige jaren gewerkt te hebben op het makelaarskantoor van zijn broer, stapte hij over naar Nationale-Nederlanden (naderhand ING Groep) waar hij werkte tot zijn pensionering. Vanaf 1966 tot 1984 was hij tevens vrijwilliger bij de Nationale Reserve.
In de periode dat Tiemens op de Koninklijke Militaire Akademie vertoefde, startte hij een onderzoekje naar de oorspronkelijke functie van de voormalige Duitse bunker die voor de Luftwaffe in de oorlog aan de Koningsweg in Schaarsbergen was gebouwd. In de loop der jaren zette dit onderzoek hem op velerlei interessante sporen. Tientallen publicaties over een keur aan onderwerpen volgden, veelal over gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog en over Arnhem en Doorwerth en omgeving in het bijzonder.

Jeroen van Drie
Schaarsbergen, 4 feb 2015
AirborneArnhem.nl